Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Endringsledelse

21 okt Endringsledelse

Mye av det som skjer i endringsprosesser foregår under overflaten. Det kan bety at ledere ikke alltid får del i hva det snakkes om medarbeidere imellom. Men det betyr først og fremst at mye av det som settes i gang i en endringsprosess er ubevisst.

Denne samlingen hviler på tre pilarer:

  • Psykologien kan forklare hvordan vi mennesker reagerer på endring
  • Kunsten styrker vår forståelse av sosiale og emosjonelle signaler
  • Historien gir oss slående eksempler på konsekvensene av gode og dårlige endringsvalg

 

Wiens historie, dens kunst og psykologi, vil være våre fremste guider til en forhåpentligvis bedre endringsprosess.

Wien var sentrum i det tysk-romerske keiserrike, Habsburgernes hovedkvarter og prototypen på en vellykket organisasjon. Etter Tysklands samling skrumpet landet inn, men Østerrike-Ungarn møtte utfordringen med en åpen invitasjon til alle gode krefter om å samle sine ressurser i hovedstaden. Til byen strømmet kunstnere, tenkere, mektige og potensielle statsledere. Wien var Europas hovedstad. Og alle gikk på kafe. I 1913 kunne du støte på Hitler og Trotsky finlesende de siste nyhetene fra inn- og utland mens Stalin tjente en ekstraslant ved å spille sjakk på Cafe Central og Freud avkledde borgerskapets nevroser på Cafe Landtmann. Som om borgerskapet ikke var oppskaket nok av de mange skandalene malerne Klimt, Kokoschka og Schiele stelte i stand. Det bestående ville helst opprettholde sine tradisjoner, med grandiose ball og feiende wienervals. I stedet fikk de Gustav Mahlers radikale fusjon av tradisjon og nytenkning, fulgt av en stadig mer atonal komponistgenerasjon. Endringene kom på løpende bånd, ikke alt var like lett å svelge. Eller like velkomment.

Formål med samlingen er:
Bevisstgjøre ledere på hva endring innebærer
Tydeliggjøre medarbeideres aktive rolle i endringsarbeid
Lære om grunnleggende psykologiske reaksjoner på endring
Benytte kunst som innfallsvinkel til å forstå mellommenneskelige prosesser
Reflektere over konstruktive og destruktive aspekter ved endring

Last ned brosjyren om Endringsledelse her