Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Kongstanken

Kongstanken

”Kan et kongsemne ta kongsgjerningen på seg, således som han kan ta kongskåpen på?

Den tyske filosofen Fredrich Nietzsche hamret løs på menneskets selvpålagte sensur og tendens til å gjemme seg i flokken. Lederskap krever at du viser mot, er tydelig og peker ut en retning. Ledelse er et eksistensielt anliggende. Denne samlingen handler om eget engasjement,  om å være indre drevet i lederrollen, samt evne til handlekraft.

 

Overmennesket er det – som overvinner feigheten i seg selv, og tør å velge sin egen vei, sa Nietzsche. Han trodde ikke helt slike mennesker fantes i samtiden, men så kom Fritjof Nansen. En leder og gründer-type, nasjonsbygger og ekte helt. Kristiania på 1880- tallet er et studie i mot, handlekraft og vilje til å skape noe utover seg selv. Dette er moderne krav ledere ofte møter og i Oslos storhetstid, i det gamle Kristiania på slutten av 1800-tallet, finner vi mange svar. På denne tiden i Kristiania bugner det av sterke lederskikkelser som har evne og vilje til å skape resultater.

Seminaret beveger seg på historisk grunn i Oslo der vi trekker læring og inspirasjon fra tre miljøer:

 

Henrik Ibsen og hans krav til ledere: Ibsens hyllest til ledere med engasjement og kongstanker, og den totale forakt for feighet. Selv om kongstanker ofte blir til i samspill med andre, så handler det til syvende og sist om å kjenne etter og få tak ihva du selv vil med lederrollen. Ledelse dreier seg om valg og eget ståsted.

 

Kristianiabohemen som ressurs og skapende miljø, med fokus på å leve ekte, intenst og tilstede i øyeblikket. Om autensitet og å våge å være seg selv i lederrollen.

 

Polfarerne og Fritjof Nansen: Et studie i vågemot, strategisk teft, handlekraft og en vilje til å skape noe stort. Ledelse er handlinger. Intet er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid. I tillegg snur vi mynten og ser på skyggesiden av sololøp og det å ville for mye uten å spille på lag med andre.

Se vår brosjyre om Kristiania
kristiania1