Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Ledergruppen

Ledergruppen

”For dere har Gudene bestemt at dere skal bringe hjem det gylne skinn, om enn talløse farer venter dere på veien”. Hørt om Espen Askeladd? Han er dessverre ikke norsk.

Teamarbeid er alltid utfordrende. Et lederteam har doble utfordringer: de skal fungere slik det forventes av et team, samtidig som den enkelte leder representerer sitt eget område og skal kjempe for det. I tillegg er personene som utgjør et lederteam ofte maktsøkende. Naturligvis. Dette er oppskriften på maktkamp og suboptimalisering, mer enn velfungering. Organisasjoner trenger imidlertid lederteamet, og de trenger mest av alt lederteam som fungerer, et lederteam med blikk for helheten.

 

Heldigvis finnes det gode eksempler på at også slike team kan prestere på høyt nivå. Det beste eksemplet er også det eldste, legenden om Jason som samlet et lederteam av helter for å utføre den største av alle dåder: Å hente hjem til Hellas det gylne skinn. På forbløffende vis illustrerer denne 3000 år gamle fortellingen alle lederteams utfordringer, og en vei ut av dem.

 

På denne samlingen jobber lederteamet aktivt med å eie sin felles målsetting, identifisere utfordringer i lederteamets fungering, og arbeider med å håndtere disse og fremme en mer effektiv teamfungering. Myten om Jason og Argonautene viser vei, og samlingen er solid forankret i forskning på effektive ledergrupper.

Formål og fokus for denne samlingen er:

Bevisstgjøre ledergruppens funksjonsnivå som lederteam

Bevisstgjøre teamroller og den enkeltes bidrag

Samle lederteamet med fokus på deres felles målsetting

Klargjøre de typiske dilemmaene og utfordringene i det enkelte lederteam

Håndtering av lederteamets utfordringer

Tydeliggjøre lederteamets strategiske og operative merverdi

 

Samlingen tar utgangspunkt i nyere teorier om lederteam, og kobler disse til en av de eldste legender som eksisterer i Vesten. Tema rettes mot ledergruppens aktuelle og spesifikke utfordringer for å oppnå ekstern måloppnåelse og internt samspill.

Les vår brosjyre om Ledergruppen
ulysses1