Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Primadonnaledelse

Primadonnaledelse

”…da skal dere være slik som guder, og kjenne godt og ondt, slik guder gjør

 Det har skjedd en stille revolusjon i arbeidslivet.

I det øyeblikket vi slapp høyt spesialiserte medarbeidere inn døra, endret vi samtidig styrkeforholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstager for alltid. Det er ingen vei tilbake til det tapte Paradis, selv om mange ledere drømmer om det. Istedet må de forholde seg til et arbeidsliv som er både Himmel og Helvete på en gang. Himmel fordi kunnskapsarbeidere gitt de rette betingelser er nærmest selvgående. Helvete fordi de samme arbeidstagerne kan være ekshibisjonistiske besserwissere med stort omsorgsbehov og mikroskopisk kompromissvilje. Kort sagt; de er primadonnaer. Og de er flere enn du tror. De er på innsiden av de fleste talenter og høykompetente. Noen ganger ledere innebefattet…

Formål og fokus for denne samlingen er:

Bevisstgjøre ledere om lederutfordringene i møtet med høykompetente medarbeidere

Hvordan håndtere høykompetente medarbeidere og kunnskapsmiljøer?

Hva gjør kunnskap med oss?

Utforske forholdet mellom individ og felleskap i kunnskapssamfunnet

Se på implikasjoner av kunnskap i organisasjonskulturer

Meisle ut en ny rolle for ledere i det 21. århundre

 

Utgangspunktet for denne samlingen er den velkjente fortellingen om hva som hendte med oss da vi spiste av Kunnskapens Tre. Kunnskap er vår tids store mantra, handelsvare og ressurs. I John Miltons versjon, Det Tapte Paradis, følger vi menneskets vei fra lykkelig uvitende til ansvarstynget kunnskapsarbeider. Samlingen kobler fersk akademisk teori om kunnskapsledelse med deltagernes egne ledererfaringer. Sammen prøver vi å navigere en vei for ledere mellom Himmel og Helvete.

fall-of-man