Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Teamutvikling

Teamutvikling

”Have you got soul? If so, the hardest working band in the world is looking for you”

Hierarkiet som organisasjonsform ligner mer og mer på harakiri for organisasjonen. Men hva skal komme isteden?

 

I kunnskapssamfunnet vokser teamorganisering frem som det nye mantraet. Det er dessverre ofte med team som med demokrati: Av alle organisasjonsformer som ikke fungerer, er team det beste. Med teamorganisering følger nye utfordringer; hvordan sette sammen teamet påbeste måte, hvordan håndtere den indre dynamikken når alle er likeverdige, hvordan legge best til rette for store prestasjoner? Håndtert riktig, kan du oppnåekstreme resultater. Bommer du, kan teamet ende i fastlåste destruktive prosesser.

 

Samlingen tar utgangspunkt i akademisk teori om teamarbeid, og kobler disse til deltagernes egne erfaringer med team. I tillegg har vi lagt inn erfaringsbaserte øvelser hvor deltagerne får kjenne på kroppen hvordan det er å jobbe i et team uten tillit, i en avdeling hvor konkurransen med andre avdelinger er aller viktigst, eller hvor mye energi som kan utløses av et felles mål. Vi følger den irske gruppen `The Commitments’ vei fra famlende nybegynnere til velsmurt suksessteam mot alle odds….og videre til fortapelsen. Her er et vell av lysende paralleller til mer ”normalt” organisasjonsliv, og en god del fargerikt språk på kjøpet!

Formål og fokus for denne samlingen er:

Teamets mangfold som ressurs og utfordring

Den korte veien mellom prestasjon og destruksjon

Tillitens grunnleggende betydning i team

Betydningen av fokusert kommunikasjon

Konflikt og konfliktledelse

Kontinuerlig teamlæring

 

Teamutvikling er noe av det viktigste en leder kan beskjeftige seg med. Håndtert dårlig eller ignorert, kan det føre til direkte destruktive tilstander. Håndtert godt kan det gi resultater milevis forbi det antallet skulle tilsi. I høytpresterende team er ikke 2+2 hverken 4 eller 5, det er 50!

commitments1