Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Athen – Retorikkens fødested

Athen

Retorikkens fødested

Lederskap, politikk og teater. Filosofi, psykologi og hva som berører mennesket. Ledere har alltid dratt til Athen for å lære.

Vårt nyeste konsept er lagt til Athen, der temaet er talekunst. I Athen forentes alle de trådene som danner den verden vi kjenner i dag: Religion, mytologi, filosofi, politikk, dramatikk og diktning. Det som bandt dem sammen var retorikken. For å formidle gudenes vilje, for å gå i dialog med tenkerne, for å skape øyeblikkets kunst i teateret og for å overbevise i politikken; for alle disse utfordringene trengtes retorikken. Slik er det fortsatt. Derfor er dette et litt annerledes Promethevs-seminar. I tillegg til forelesninger om antikkens tenkesett og besøk på de viktigste stedene der verdens første demokrati utfoldet seg, får du som deltager praktisk og konkret trening i å fremføre ditt budskap. Ved hjelp av Franks teaterbakgrunn og årelange praksis som ledertrener, gis hver deltager en unik innsikt i hvordan vi fremstår for hverandre, og hva som er effektiv kommunikasjon. Her lærer vi både av konkrete instruksjoner og av å gi og få tilbakemeldinger i små grupper.

i har fulgt Cicero, Cæsar, Sulla, Antonius, Agrippa, Hadrian og andre romere dit alt startet, til demokratiets vugge. Rundt Akropolis hadde alt sin fødsel: Demokratiet og politikken, teateret og skuespillerkunsten, filosofien og statsmannskunsten. Alt henger sammen. Teateret inviterte til dialog og etterligning, politikken krevde tale og lederskap, og filosofien krevde sannhet. Perikles gjennomførte sitt store byprosjekt, Euripides, Sofokles, Aschylos og Menander skrev drama, og filosofene på Agora diskuterte sannhet. Retorikk binder alt sammen, som en helhetlig disiplin. Den som kan beskrive og gi røst til virkeligheten, fange den og gi den liv, vinner folkets hjerter.

Se vår brosjyre om Athen
Pericles