Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Granada & Cordoba – Hvordan forskjellighet skaper utvikling

Cordoba & Granada

Hvordan forskjellighet skaper utvikling

Middelalderen var ikke så mørk som mange vil ha det til. Et sted skinte Europa som en briljant juvel:
I det muslimske Spania, det araberne kalte al-Andalus.

I dette området klarte man det mesterstykket vi strever med i dag. Jøder, kristne og muslimer levde side om side. De respekterte hverandres religioner og levesett, og de bygde ikke bare en fredelig sameksistens, de bygde Europas største kompetansesenter. I Al-Andalus i middelalderen blomstret nyvinninger innen matematikk, arkitektur, filosofi, medisin, landbruk og litteratur. Gjennom muslimsk Spania kom ny og glemt kunnskap til resten av Europa og la fundamentet til det vi kjenner som det moderne. I nesten 800 år preget denne sameksistensen Spania … før den ble erstattet av et av de mest fremmedfiendtlige regimer Europa noensinne har sett. Vi har nesten glemt historien. Córdoba og Granada representerte det ypperste innen arabisk kunnskap og kultur. Córdoba var Europas kunnskapssenter, det uimotståelige midtpunkt som alt kretset rundt. Granada var eventyrbyen i fjellene, muslimenes siste skanse i Spania, der skjønnhet og storhet speilet fjellsidene i Sierra Nevada. Byene sydet av multikulturelt mangfold, og dette var ikke et problem, men et fortrinn. Selv utenforstående fra det kristne Vest-Europa måpte over disse byenes sagnomsuste prestasjoner.

Hva kan Córdoba og Granada lære oss?

Hvis historien er en lærebok, så er få steder så relevante i dag som Córdoba og Granada. Seminaret besøker begge steder. Cordoba og Granada vitner om hvordan ulike filosofier, religioner og kulturer fant sammen i produksjon av kunnskap, lederskap og samfunn. Det finnes mange utfordringer med multikulturalisme og ulike etniske bakgrunner. Organisasjonen kan bli en smeltedigel av ulikhet og variasjon som må mestres, og modellene er flere. Vi bruker moderne teorier og forskning for å forstå hva som skjedde, og trekker så lærdommen over til vår egen tid og deltakernes eget arbeid.

 

Aktuelle temaer

Resultatoppnåelse i en multikulturell hverdag er å bygge bro over forskjellighet

Utfordre dine egne fordommer mot det fremmede

Respekt og toleranse som kilde til storhet

Balansen mellom rendyrking av egne styrker og omfavning av forskjellighet

Se vår brosjyre om Granada og Cordoba
View of the Alhambra in Granada at twilight