Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Firenze – Renessanselederen, makt og verdighet

Firenze

Renessanselederen, makt og verdighet

Det er noe med renessansen og Firenze som ikke bare interesserer kunstelskere og travle turister.
Ingen tid, intet sted, kan måle seg med dette.

I løpet av to-tre generasjoner skjer det ting her som endrer Europa og har ringvirkninger langt inn i vår egen tid. Det gjelder ikke bare innenfor kunst. Paradigmeskifter inntreffer i ulike felt som filosofi, statsvitenskap, arkitektur, ledelse og økonomi. Niccoló Machiavelli skriver en bok som skremmer vannet av datidens ledere og legger grunnlaget for realpolitikk. Marsilio Ficino satser alt på menneskets godhet og gir humanismen en vugge i Firenze. Filippo Brunelleschi bygger en kuppel på Firenzes Duomo som revolusjonerer byggekunsten. Alt foregår brått og fort. Visste de at de forandret verden? I tusen år har Europa skyndet seg langsomt. En mørketid, hviskes det, men så hender det noe. I Italia, men fremfor alt i Firenze; et vårslepp uten like. Forandringens tidsalder er ikke nå, den fantes da! Vi kjenner navnene: Brunelleschi, Donatello, Leonardo, Michelangelo, Botticelli. Tror du det er ren tilfeldighet at alle disse dukker opp innenfor en kort periode i Firenze? Da har ikke byen noe å lære deg. Men hvis det ikke er tilfeldig …?

 

Hva er det med Firenze?

Renessansen handler om vekst. Om utvikling, om mangfold, innovasjoner og makt og ikke minst refleksjoner over makt og maktens skyggesider. I tråd med humanismens fødsel og tidsånden plikter mennesketå utrette noe. Livet fordrer at vi gjør noe med det. Å realisere seg selv gjør man ved å benytte sine beste egenskaper. Selvrealisering var et mål i renessansen, men det var ikke et mål i seg selv. Det var ikke noe privat. Det er ikke kun for min egen del at jeg utvikler meg. I Firenze jaktet de på storhet og gjennom å ta ut det beste i seg selv, endret de historien og skapte ringvirkninger langt inn i vår tid. Renessansen i Firenze er starten på den moderne forståelsen av mennesket.

Gjennom dybdedykk i livene til noen nøkkelpersoner fra epoken, vil vi søke å forstå hva som gjorde renessansen så unik. Michelangelo, Machiavelli og Dante laget revolusjon på hvert sitt felt. I bakgrunnen var Lorenzo de Medici, lederen med en idé om å skape en gullalder i Firenze.

 

Aktuelle temaer

Hvordan fremme kongstanker hos ledere og bevege dem fra å være administratorer satt i en lederposisjon til å være ledere som leder for sin egen kongstanke?

Hvordan lede et komplekst miljø som fremmer utvikling og resultatoppnåelse?

Hvordan skape situasjonsbetingelser og sterke nettverk som fremmer kreativitet og nyskaping?

Hva er nødvendig og akseptabel maktbruk av endringsledere for å gjennomføre sine kongstanker? Hvordan kan moral og makt forenes?

Sammenhengen mellom det å stå for noe som leder, de personlige valg du tar og ledelse for verdighet.

Se vår brosjyre om Firenze
firenze