Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Istanbul – Vekst og fall i organisasjoner

Istanbul

Vekst og fall i organisasjoner

Organisasjoner følger som regel en naturlig livssyklus gjennom vekst og fall. Når gårsdagens stjerner falmer, skyter nye stjerneskudd opp mot himmelen.

Ingen suksess varer evig. Spør Kodak, spør Nokia, spør SAS. Hvor mange ledelsesbøker har vel ikke prøvd å finne suksess-formelen på kjapp vekst, eller løse gåten om hvordan man unngår fallet? I det trange sundet mellom Asia og Europa ligger en by som gjennom århundrer har levendegjort nettopp dette. Imperier har kommet og gått, men byen har aldri mistet sin betydning: Byzants, Konstantinopel, Istanbul. Stedet er et knutepunkt for kontinenter, religioner og handel. Flere hevder det er Europas viktigste by. Den binder sammen modernitet, renessanse og antikken.

 

Skal man forstå den vestlige verden, må man forstå Istanbul.

 

I vår søken etter å finne svar på hva som fremmer vekst og hindrer fall, kombinerer vi Istanbul sin historie med moderne teorier og case studier. Og her er det langt mer enn strategi og ledelsesteorier som er interessante.

Aktuelle temaer 

Er erobring egentlig grunnlaget for all vekst?

Erobringens motivasjon og kraftige retorikk

Hadde Schumpeter rett – må gamle kjemper falle i en kreativ destruksjon?

Misforstått evolusjonsteori – eat or be eaten vs live and let live

Forandringskåte dødsfeller – når enhver trend skal følges

Byråkratiseringens kvelende favntak

Competitive differentiator – hva er den virkelige kilden til vår suksess?

Hva er det strategisk som skiller oss fra andre?

 

Lærer om ledelse, vekst og fall i Istanbul

istanbul