Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

London – Tåler du lederrollen?

London

Tåler du lederrollen?

Seminaret setter fokus på å tåle lederrollen, en rolle full av forpliktelser basert på omgivelsenes forventninger.
Lederskap er frivillig, og forventinger må innfris. Her finnes det knapt noe bedre eksempel enn Englands store regent: Elizabeth I.

Få ledere har hatt så mange odds mot seg, eller møtt så motstridende forventningspress. Likevel klarer hun å løse forventningene som ligger på henne, ikke ved reaktiv aksept, men ved proaktiv rolleutforming. Elizabeth I tar rollen som leder og regent. Hun tåler motgang og et krysspress av forventninger. Med henne blir England en verdensmakt i løpet av en generasjon. Hvordan klarte hun det? Hva kostet det?

 

Vi ser nærmere på lederrollen i lys av forventninger som ligger i organisasjonen, og hvordan møte disse. Mange ledere ser ikke gapet mellom det de ønsker å gjøre og det omgivelsene krever. Bommer du her, hjelper det ikke hvor gode intensjoner du har. Du får ikke lederskap uten videre, du må gjøre deg fortjent til det. Du må kunne analysere forventninger til deg, ta et standpunkt og forme deg en identitet i lederrollen. Går du ikke aktivt til verks her, blir du styrt av omgivelsene. Ledere må ta regien, de må legge en dramaturgi for egen identitet, og de må mestre retorikkens hemmeligheter.

 

Vi lærer i tillegg av Elizabeths motsats fra samme tid, teaterets mest berømte skikkelse, Shakespeares Hamlet. Hamlet er prinsen som i et vanvittig krysspress aldri klarer å bestemme seg, og derfor ender med en løsning som mange ledere har valgt både før og senere – han går utenom, spiller skuespill og adapterer narrens rolle. Avverge fungerer sjelden i lederskap.

Seminaret gjennomføres i London hvor vi måler oss mot en tid som grenser opp mot vår egen tid, men som i enda sterkere grad var preget av omveltninger og utfordringer. Du vil oppleve London helt annerledes når vi bruker byen som ”klasserom” i dette seminaret.

 

Aktuelle temaer

Hva ligger i lederrollen?

Hvilke forventninger og forpliktelser definerer en lederrolle?

Hvordan manøvrere i et krysspress av forventninger?

Hvordan skape seg en lederrolle som svar på omgivelsenes krav?

Hva ligger i proaktiv rolleutforming, aktiv regi og lederskapets dramaturgi?

Hva er typisk avverge i lederskap, og hva kreves for å finne løsninger?

Se vår brosjyre om London og Elizabeth I
Skjermbilde 2020-11-25 kl. 12.30.28