Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Toscana – Det platonske akademi

Toscana

Det platonske akademi

Autentisitet er et moderne fyndord for godt lederskap, og vi hører ofte antagelsen om at ”bare du er deg selv – så er det godt nok”.

Vi vet alle at det ikke er sant; det er langt flere kompliserende faktorer i godt lederskap. På dette seminaret tilrettelegger vi for de gode samtalene om ”det gode lederskap”. Du vil få faglig påfyll gjennom sterke forelesninger og flotte turer som legger et fundament for erfaringsoverføring og videreutvikling av ditt syn på deg selv som leder, på prestasjoner og hvordan tilrettelegge for vekst i organisasjoner.

 

Faglig sett trekker vi veksler på moderne ledelsesteori og renessansens humanistiske filosofi. Ser vi nærmere på denne tiden finner vi et utrolig leder-nettverk i hjertet av utviklingsprosessen – knyttet rundt bankmannen Lorenzo de’ Medici. Han ledet Firenze i byens storhetstid, da personer som Michelangelo og Leonardo da Vinci fylte byen. Rundt Lorenzo oppstod det en krets av forretningsfolk, diktere, filosofer og venner som søkte noe mer. I denne kretsen fantes humanismens grunnleggere, de som la fundamentet for hva vi i dag tenker om mennesket. De møttes jevnlig til samtaler, måltider, lesning og reiser i Toscana. De kalte seg for Det Platonske Akademi. De vant klokskap gjennom lesning, samtaler og selvransakelse.

På dette seminaret leier vi en renessansevilla i Toscana og gjenåpner Lorenzos Platonske Akademi. Vi legger opp til forelesninger og bokbad i Villaen, ekskursjoner til Leonardo da Vincis fødeby, Firenze, Puccinis Lucca og vandringer i Dantes fotspor. Men viktigst av alt er de gode samtalene om essensen i lederskap, som spinner den røde tråden gjennom hele seminaret.

 

Refleksjoner fra deltakere

Se vår brosjyre om Det Platonske Akademi
toscana