Troja er mytenes by. På dette stedet starter alt.
I Troja vant grekerne verden mens de hevnet tidenes bruderov. Til og med Romerrikets fødsel kan føres tilbake hit. Det var her Akillevs vant evig ære, samtidig som han fant sin død. I tillegg var det i nettopp denne byen Odyssevs besiret trojanerne med sin snedige plan, men hjemreisen ble desto lengre. Kurset utforsker lederes skyggesider, alt man kan bli blendet av i jakten på ære og udødelighet. ”Livet er en reise”, sier vi idag, og peker på at mennesket alltid er i utvikling mot noe, alltid underveis.
De greske heltene dro til Troja for å kjempe tidenes største slag, og gjennom mot og kløkt falt til slutt byen. Hjemreisen skulle imidlertid vise seg å bli vel så strabasiøs. I heltenes reise veves gudesagn, heltekvad og fakta sammen til en fascinerende fortelling som fortsatt er gripende med sine eventyrlige bragder, sine voldsomme følelser og med sitt underliggende budskap om en reise vi alle foretar: en reise mot større selvinnsikt. Odyssevs møter på sin ferd en rekke farer, som truer ham på livet. Disse møtene er i seg selv spennende, og de kan i tillegg forstås som møter med krefter i Odyssevs selv. På denne måten treffer heltemyten nåtidens tenkning, og gjennom å våge å se indre utfordringer i øyene og overvinne de prøvelser vi møter gjennom livet, kan vi vinne økt selvinnsikt og virkeliggjøre oss selv.
I Athen overtar filosofien religionens plass. I denne byen grunnlegges de store skolene til vestens største tenkere; Sokrates, Platon, Aristoteles. Dette er demokratiets vugge, og her møtes Odyssevs og Sokrates, den homerske psykologi og den vestlige selvforståelsen. Moderne lederteorier er opptatt av viktigheten av at ledere ”kjenner seg selv”, og ut i fra dette blir det desto viktigere å foreta en slik reise i selvinnsikt og selverkjennelse. Seminaret kjøres på en yacht mellom Istanbul, Troja og Athen, og bindes sammen av psykologi og teorier om ledelse sammenvevd med mytiske fortellinger på forskjellige øy-stopp underveis.