Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Venezia – Et fellesskap av borgere

Venezia

Et fellesskap av borgere

Venezia hadde verken helter eller naturlige ressurser. Byen ble grunnlagt i en sump, av flyktninger på flukt fra den fryktede krigeren Attila.

Til tross for dårlige odds, så klarte venezianerne å bygge opp et mektig tusenårsrike. Noe av hemmeligheten bak det hele var dere sterke evne til å skape borgerskap og samhold.

 

Byen ble Europas fremste kjøpmannssenter, møtestedet for alle handelsveier. Når du ikke har ressurser, så får ressursene komme til deg. Byen sydet av individuelle foretak, rikdom og skjønnhet. Ingen borger var imidlertid viktigere enn byen selv. Ingen handelsavtale sterkere enn byens beste, og ingen fremmed makt skulle vinne eventyrbyen som fløt på vannet. Hvilken organisasjon ønsker seg vel ikke et slikt konkurransefortrinn? Glem motivasjonsteorier og belønningssystemer! Den sterkeste motivator er knyttet til sosial identitet og borgerskap. Faglitteraturen bobler over av artikler om temaet. I vår flyktige, frigjorte tid trakter organisasjoner etter dette. Den moderne kunnskapsarbeider lengter etter det samme. Vi savner det Venezia kunne tilby: Et fellesskap.

Seminaret i Venezia passer for:

– Enhver organisasjon som ser et konkurransefortrinn i en lokal eller særskilt tilhørighet

– De som ønsker å bygge en sterk sosial identitet i organisasjonen

– Ledere som vil motivere medarbeidere gjennom borgerskap og tilhørighet

– Organisasjoner som må balansere mellom mangfold og samhold

– Ledere som skjønner at de må både forme og reflektere fellesskapets sosiale identitet

Se vår brosjyre om Venezia
venezia