Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Renessanse for skoleelever

Lucca

Renessanse for skoleelever

Promethevs samarbeider med skoleetater om et sommerkurs for elever i videregående opplæring, første og andre år.

Italia er humanismens vugge, og kursinnholdet er forankret i renessansen. Elevene skal ha utvist engasjement på egen skole og være et godt forbilde for sine medelever.

 

Vi tar elevene med til en villa i Toscana og bruker villaen som vår base i en uke mens vi reiser til Firenze, Lucca, Vinci og andre steder. På samme vis som Promethevs holder kurs for ledere i næringslivet, så får elevene lære om hva som skapte renessansens oppblomstring av skaperkraft og nye ideer, sentrale personers mesterverk og humanismens tenkning. De får høre om Michelangelo, Leonardo da Vinci, Dante, Ficino og Lorenzo de Medici, og de oppdager og utforsker hvilken lærdom de kan trekke ut av dette for egne liv.

Tema er:

Refleksjon og aktivitet: Renessansen fokuserte både på refleksjon og aktive verdivalg.

Menneskets verdighet og ansvar: Det handler både om ikke å gå feil i livet, men også om ikke å skusle bort sine talenter.

Kreativitet og nyskapning: Med eksempler fra renessansen og nåtiden vil det bli lagt vekt på nysgjerrighet og tverrfaglighet.

Skjønnhet og estetikk: Renessansen er opptatt av det vakre og hvordan skjønnhet påvirker mennesket. Skjønnhet, godhet og sannhet er bærebjelker i utvikling av mennesket.

skole

Fornøyde kunder

Referanser