Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Retorikkseminar i Athen 11.- 15. oktober

23 mar Retorikkseminar i Athen 11.- 15. oktober

VELKOMMEN TIL RETORIKKSEMINAR I ATHEN! FØDESTEDET FOR POLITIKK OG MENINGSDANNELSE I LEDERSKAP

Bare for å ha sagt det med en gang: Dette har vi gledet oss enormt til, og planlagt lenge!  Vi har fulgt Cicero, Cæsar, Sulla, Antonius, Agrippa, Hadrian og andre romere dit alt startet, til demokratiets vugge. Rundt Akropolis hadde alt sin fødsel: Demokratiet og politikken, teateret og skuespillerkunsten, filosofien og statsmannskunsten. Alt henger sammen. Teateret inviterte til dialog og etterligning, politikken krevde tale og lederskap, og filosofien krevde sannhet. Perikles gjennomførte sitt store byprosjekt, Euripides, Sofokles, Aschylos og Menander skrev drama, og filosofene på Agora diskuterte sannhet.

Retorikk binder alt sammen, som en helhetlig disiplin. Den som kan beskrive og gi røst til virkeligheten, fange den og gi den liv, vinner folkets hjerter. Lederskapet i Athen dreide seg om å skape mening. Aldri har fortiden vært mer på linje med dagens utfordringer. Aristoteles og Cicero er fortsatt toneangivende i moderne teori. Det var i Athen talekunsten blomstret!

Det å delta på kurs i Athen er å dykke ned i anekdoter og historisk meningsinnhold. Stoikerne på Agora og Sokrates utfordrer ledere på verdier, teateret og skuespillet utfordrer oss alle til å leve ut vårt indre på virkelighetens scene. Den ene disiplinen veves inn iden andre, fordi de er født samme sted. Skuespillere er retorikere, retorikere er politikere, eller er de hyklere? Hva virker? Hva tror vi på? Hva er retorikkens kunst? I Athen finnes svaret. Retorikk er en praktisk disiplin, og det må trenes opp, foredles og praktiseres. Derfor står teaterscener og amfiene der. De ber om å blir brukt. Livet er en scene. Retorikk er øyeblikkets kunst. Alle kan lære det.

I fire dager skal vi jobbe med talekunst. Reflektere, diskutere, tale, trene og praktisere retorikk. Det blir byvandringer, ekskursjoner, diskusjoner, forelesninger, gruppearbeid, eget arbeid, og praktisk ferdighetstrening. Vi skal bruke steder som Agora, Akropolis, Dionysos teater, Areopagus og Phillopapposhøyden, Amphiareion og Pnyx for alt det er verdt. Vi skal spise karat og bli inspirert av musene, hente beskjeder fra gudene, og ikke minst tale der de store retorikerne gjorde det.

Praktisk informasjon:

  • DATO: 11. – 15. oktober. Vi ønsker å gi litt ekstra til nettverket vårt, og inviterer dere til Athen først. Vi kjører seminaret uten honorar, så deltagere betaler kun for praktiske utgifter i forbindelse med gjennomføring. Et nytt konsept er født.
  • PRIS: 8.000,- inkl. seminar, kursdokumentasjon, ekskursjoner, guider, innganger, lunsjer og middager.
  • Fly og hotell dekkes selv. Vi har reservert hotell ved Akropolis: Hotell Electra Metropolis Athens. Hotellet ligger under Akropolis. Gi beskjed hvis dere vil benytte dere av dette (8.670,- NOK for 4 netter). Bra hotell med basseng på taket. Vi starter kurset der.
  • Ved ønske om å bo på kurshotellet ta kontakt med ronnaug@culturelink.no. 

 

Last ned invitasjon og brosjyre her

Meld deg på her

Med vennlig hilsen

Kjetil Eikeset og Frank Jørstad