Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

 

Retorikkseminar i Athen 16.- 19. oktober 2019

06 mar Retorikkseminar i Athen 16.- 19. oktober 2019

VELKOMMEN TIL RETORIKKSEMINAR I ATHEN! FØDESTEDET FOR POLITIKK OG MENINGSDANNELSE I LEDERSKAP

Høsten 2017 lanserte vi vårt nyeste seminar, retorikk i Athen. Flere har spurt om det kommer flere muligheter, og det gjør det! I oktober ønsker vi igjen velkommen til Athen – til en reise i retorikk, filosofi og meningsdannelse. Rundt Akropolis hadde alt sin fødsel: demokratiet og politikken, teateret og skuespillerkunsten, filosofien og statsmannskunsten. Alt henger sammen. Teateret startet det hele; her ble mysteriekult til samfunnsdebatt, med dramatikeren som den nye premissleverandøren og A-kjendisen. Politikken krevde tale og lederskap, og filosofien krevde sannhet. Perikles gjennomførte sitt store byprosjekt, Aischylos, Euripides og Sofokles skrev drama, og filosofene på Agora diskuterte sannhet. Retorikk binder alt sammen, som en helhetlig disiplin. Den som kan beskrive og gi røst til virkeligheten, fange den og gi den liv, vinner folkets hjerter. Lederskap i Athen dreide seg om å skape mening. Aldri har fortiden vært mer på linje med dagens utfordringer. Aristoteles og Cicero er fortsatt toneangivende i moderne teori. Det var i Athen talekunsten blomstret!

Det å delta på kurs i Athen er å dykke ned i anekdoter og historisk meningsinnhold. Stoikerne på Agora og Sokrates utfordrer ledere på verdier, teateret og skuespillet utfordrer oss alle til å leve ut vårt indre på virkelighetens scene. Den ene disiplinen veves inn i den andre, fordi de er født samme sted. Skuespillere er retorikere, retorikere er politikere, eller er de hyklere? Hva virker? Hva tror vi på? Hva er retorikkens kunst? I Athen finnes svaret. Retorikk er en praktisk disiplin, og det må trenes opp, foredles og praktiseres. Derfor står teaterscener og amfiene der. De ber om å blir brukt. Livet er en scene. Retorikk er øyeblikkets kunst. Alle kan lære det. I Athen blir dere trent i retorikkens edle kunst, konkret, individuelt og i gruppe. I fire dager skal vi jobbe med talekunst. Reflektere, diskutere, tale, trene og praktisere retorikk. Det blir byvandringer, ekskursjoner, diskusjoner, forelesninger, gruppearbeid, eget arbeid, og praktisk ferdighetstrening. Vi skal bruke steder som Agora, Akropolis, Dionysosteateret, Areopagus og Phillopapposhøyden, Amphiareion og Pnyx for alt det er verdt. Vi skal bli inspirert av musene, hente beskjeder fra gudene, og ikke minst trene og tale der de store retorikerne gjorde det.

Praktisk informasjon:

  • DATO: 16. – 19. oktober.
  • PRIS: 16.000,- inkl. seminar, kursdokumentasjon, ekskursjoner, guider, innganger, lunsjer og fellesmiddager.
  • Fly og hotell dekkes selv. Vi kommer tilbake med detaljer om «vårt» hotell, i denne omgang ber vi dere holde av datoene, og melde dere på så snart dere kan. På grunn av formen med retorikktrening og individuell tilbakemelding, er det begrenset med plasser.
  • Kontakt oss gjerne på trond.kjaerstad@promethevs.no eller frank.joerstad@promethevs.no hvis dere lurer på noe.

Last ned invitasjon og brosjyre her

Meld deg på her

Med vennlig hilsen

Trond Kjærstad og Frank Jørstad